Onze filosofie


IDENTITEIT
Wij willen elke paardenliefhebber tussen 7 en 18 jaar helpen op een kwalitatieve, paardvriendelijke manier zijn/haar doelen te bereiken, van recreatie tot competitie.
Ons gemotiveerd team begeleidt hen hierin volgens leeftijd, niveau en mogelijkheden.PERSPECTIEF
Wij maken jonge ruiters bewust van het belang van een paardvriendelijke training en tonen hen dat dit kan leiden tot behendige ruiters en mooie prestaties.
Op deze manier trachten we ook andere maneges, individuele sportbeoefenaars en paardenliefhebbers te inspireren.

Onze kernwaarden


Paardvriendelijkheid

Op een correcte en aangename manier handelen met het paard is bij ons allerhoogste prioriteit. We gebruiken geen geweld, intimidatie of straf. Wij bouwen daarentegen aan een relatie met het paard, gebaseerd op wederzijds begrip en communicatie. De kinderen leren oefeningen op de grond en leren paardrijden op touwhalster, zonder bit.
Onze paarden zijn natuurlijk gehuisvest.

Persoonlijke aanpak

We bieden een brede waaier aan activiteiten aan op maat van elke ruiter. Zo krijgt iedereen een kans, naargelang leeftijd, niveau en mogelijkheden. Bij ons aanbod kan je zien dat we telkens een small, medium en large aanbod hebben, alsook extra large voor wie zeer intensief aan de slag wil.
Opgelet: wij geven géén hippotherapie. Kinderen met ernstige vormen van autisme, ADHD, ADD, etc. verwijzen wij liever door naar hierin gespecialiseerde maneges.

Kwaliteit

Het is voor ons van het grootste belang dat we opleidingen en activiteiten aanbieden met een degelijke inhoud. Geen tijdverdrijf maar sterke, opbouwende lessen. Onze lesgevers zijn gediplomeerd en hebben reeds meerdere jaren ervaring in het lesgeven. We volgen ons team nauw op en zorgen voor regelmatige bijscholingen.

Behendigheid

We willen ruiters leren controle hebben over de voeten van hun paard, obstakels leren overwinnen en handig worden met paarden, zowel op de grond als in het zadel.

Doelgericht

Uiteindelijk willen we graag onze ruiters helpen hun doelen te stellen en vervolgens te bereiken. Dit is erg persoonlijk en kan zowel recreatief als competitief gericht zijn.

Veiligheid

Het aantal ongelukken tot een minimum beperken is ons absoluut doel. Hoe meer kennis bij de ruiter, hoe groter het inschattingsvermogen van gevaar en hoe veiliger alles kan verlopen.