Over - Filosofie


ONZE MISSIE
Het is ons levensdoel om zo veel mogelijk kinderen te helpen een sterke, natuurlijke band op te bouwen met een paard  gebaseerd op liefde, vertrouwen en communicatie, om zo ons eigen kleine stukje bij te dragen aan een betere en paardvriendelijke wereld.

  
ONZE VISIE
We trachten dit te doen door een wijd aanbod aan activiteiten te voorzien, zodat alle kinderen op hun manier kunnen leren hoe mooi het is om zo’n relatie op te bouwen met een paard.
We willen van Pony Connect 'the place to be' maken voor kinderen en jongeren die een betere relatie met een (eigen) paard of pony willen opbouwen.
NATURAL HORSEMANSHIP

Dit is een natuurlijke manier om paarden te trainen. Op een natuurlijke manier, dat betekent respect tonen voor de dieren, rekening houden met hun psychologie en zich leren inleven in hoe een paard denkt en leeft. Door de natuurlijke trainingsprincipes te hanteren kunnen we veel sneller duidelijk maken aan ons paard wat we van hem willen, zonder geweld en intimidatie. 
NATUURLIJKE LEEFOMSTANDIGHEDEN

We trachten voor onze paarden een zo natuurlijk mogelijke leefsituatie te creëren: ze hebben 24/7 vrije toegang tot een grote loopstal, drinkwater, ruwvoer (hooi, gras) en sociaal contact.
Ze lopen in kuddes in een ‘paddock paradise’-systeem, waarbij beweging zo veel mogelijk gestimuleerd wordt door middel van looppaden die de verschillende leefplaatsen (eten, drinken, rusten, spelen) met elkaar verbinden.

LIEFDE, VERTROUWEN EN COMMUNICATIE

In onze activiteiten en lessen werken we steeds rond deze waarden. Het is belangrijk dat een kind leert werken aan zichzelf om zo te kunnen communiceren met een paard.
Door een vertrouwensrelatie op te bouwen met een paard, gebaseerd op liefde en respect, krijgen de kinderen wijze lessen mee die ze hun leven lang met zich meedragen, niet alleen bij paarden maar in alle aspecten van het leven. Natural horsemanship is echt 'a way of life'. 

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne