Intensieve jaaropleidingen


Vanaf schooljaar 2017-2018 kan je nu ook intensieve jaaropleidingen volgen bij Pony Connect. Deze opleidingen zijn bedoeld voor jongeren met een eigen paard of een verzorgpaard, die graag op een intensieve manier meer bijleren over Parelli Natural Horsemanship. 

Deze cursussen zijn een opeenvolging van lesdagen en meerdaagse cursussen, waarbij het de bedoeling is dat de studenten tussendoor volop kunnen oefenen aan de zaken die ze leren. Als ze vragen hebben kunnen ze ons uiteraard altijd bereiken via de moderne media en staan we hen altijd te woord met raad en daad.

We bieden twee unieke opleidingen aan, afhankelijk van het niveau van de jongeren. 

Level 1 - Beginners

In level 1 leer je de basis in het omgaan met paarden op een natuurlijke manier. De zeven spelletjes worden aangeleerd, en we werken aan de zit en het evenwicht van een beginnende ruiter, in alle gangen. Ook leer je het begin van het zelfstandig rijden op touwhalster.
In de lessen werken we hierbij met kleine groepjes (max. 4 kids, 2 lesgeefsters), of je kan kiezen voor de level 1/2-jaaropleiding om met een eigen paard of verzorgpaard aan de slag te gaan. 

Level 2 - Half-gevorderden

Vanaf nu wordt het echt fun! Wil je grondwerk doen op verdere afstand van je paard? Of zelfstandig rijden zonder teugels maar met een stick in je handen om te sturen? Wil je graag een mooie relatie opbouwen met je paard gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen? Dat komt allemaal aan bod in de level 2-lessen, of in de level 1/2-jaaropleiding.

Level 3 - Gevorderden

The sky is the limit! Vanaf nu leer je rijden zonder zadel en zelfs zonder halster of hoofdstel! Ook bij het grondwerk doen we alle touwen eraf en leren we in vrijheid met ons paard werken. Wie weet wil je zelfs wat vrijheidsdressuur leren aan je paard? 
Vanaf level 3 gaan we niet meer werken met wekelijkse lessen maar verwijzen we je door naar de intensieve level 3/4-jaaropleiding

Level 4 - Experts

Intussen heb je zo'n sterke band opgebouwd met je paard dat niets nog onmogelijk lijkt. Hier verfijnen we onze communicatie zodanig dat ons paard op het kleinste signaal reageert en weet wat je bedoelt. Ook bij het rijden gaan we erg verfijnd gaan werken, en leren we nu ook rijden met een bit en met contact. Dit komt allemaal aan bod in de intensieve level 3/4-jaaropleiding
Wil je graag met je paard verder in de dressuur, of liever jumping of western? Dat kan allemaal eens je level 4 behaald hebt! Je zal iedereen verbluffen als ze zien wat een ongelooflijke band je hebt opgebouwd met je paard. 

Level 1/2-jaaropleiding

Level 3/4-jaaropleiding

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne