Aanbod - lessen


Er worden wekelijkse lessen gegeven voor kinderen van 7 tot 17 jaar. De lessen gaan door op woensdag- en zaterdagnamiddag. Bekijk hier ons huishoudelijk reglement.
We werken met een wachtlijst, maar vraag gerust vrijblijvend naar de beschikbaarheid.  
 
      ✔  Stap-voor-stap lesprogramma 

      ✔  Kleine groepjes: level 1-lessen max. 3 kinderen; level 2/3-lessen max. 4 kinderen

      ✔  Individueel opvolgsysteem a.d.h.v. lesboekjes met checklists en audities aan het eind van een level

      ✔  Zowel grondwerk, rijden als verzorgen van het paard 

      ✔  Halfjaarlijkse betalingen - level 1/2-lessen à 25€/u; privélessen à 45€/u

Level 0 - Instapkampje / privélessen

Onder zeer intensieve begeleiding leren de kinderen in vier dagen tijd de noodzakelijke beginselen, zowel op als naast het paard (verzorging, grondwerk en rijden/voltige aan de longe).   
Indien je niet kan meedoen aan een instapkampje, raden we je aan om eerst een 3-tal privélessen te volgen.

Level 1 - Beginners

In level 1 leer je de basis in het omgaan met paarden op een natuurlijke manier. De zeven spelletjes worden aangeleerd, en we werken aan de zit en het evenwicht van een beginnende ruiter, in alle gangen. Ook leer je het begin van het zelfstandig rijden op touwhalster.
In de lessen werken we hierbij met kleine groepjes (max. 4 kids, 2 lesgeefsters), of je kan kiezen voor de level 1/2-jaaropleiding om met een eigen paard of verzorgpaard aan de slag te gaan. 

Level 2 - Half-gevorderden

Vanaf nu wordt het echt fun! Wil je grondwerk doen op verdere afstand van je paard? Of zelfstandig rijden zonder teugels maar met een stick in je handen om te sturen? Wil je graag een mooie relatie opbouwen met je paard gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen? Dat komt allemaal aan bod in de level 2-lessen, of in de level 1/2-jaaropleiding.

Level 3 - Gevorderden

The sky is the limit! Vanaf nu leer je rijden zonder zadel en zelfs zonder halster of hoofdstel! Ook bij het grondwerk doen we alle touwen eraf en leren we in vrijheid met ons paard werken. Wie weet wil je zelfs wat vrijheidsdressuur leren aan je paard? 
Vanaf level 3 gaan we niet meer werken met wekelijkse lessen maar verwijzen we je door naar de intensieve level 3/4-jaaropleiding

Level 4 - Experts

Intussen heb je zo'n sterke band opgebouwd met je paard dat niets nog onmogelijk lijkt. Hier verfijnen we onze communicatie zodanig dat ons paard op het kleinste signaal reageert en weet wat je bedoelt. Ook bij het rijden gaan we erg verfijnd gaan werken, en leren we nu ook rijden met een bit en met contact. Dit komt allemaal aan bod in de intensieve level 3/4-jaaropleiding
Wil je graag met je paard verder in de dressuur, of liever jumping of western? Dat kan allemaal eens je level 4 behaald hebt! Je zal iedereen verbluffen als ze zien wat een ongelooflijke band je hebt opgebouwd met je paard. 
Wij zijn als club aangesloten bij de VLP. Een VLP-verzekering is verplicht bij al onze activiteiten. Indien u hierover nog niet beschikt kan u een jaarverzekering nemen voor 17€ (C-verzekering). Desgewenst kan u op de C-verzekering een I-uitbreiding vragen voor verzekering tijdens privé-activiteiten met paarden voor 15€. Hierbij komt ook een jaarlijks Pony Connect-lidmaatschap van 15€. De lidmaatschappen lopen van 1 januari tot 31 december.
MUTUALITEIT
Documenten voor de mutualiteit kunnen steeds door ons ingevuld worden op volgende wijze: bezorg ons het formulier zo volledig mogelijk ingevuld + een aan de mutualiteit geadresseerde envelop met postzegel. Dan zorgen wij dat het ingevuld wordt en op de post wordt gedaan. 

GETUIGENIS


“Het is zeer inspirerend om jullie bezig te zien tijdens de lessen”

J.V. mama van J.
 
  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne