Van de wereld een betere plek maken

voor kinderen en pony's   

 

 

dat is wat wij willen. 

 

 

Hoe doen wij dat?

 

- door gekwalificeerde lesgevers in te zetten die vol passie de kinderen begeleiden op hun pad,

- met een team goed getrainde pony's die minstens level 3 Parelli kennen en daarnaast ook steeds enkele uitdagende pony's voor de durvers, 

- volgens de trainingsprincipes van Natural Horsemanship & paardenpsychologie,

- op basis van wederzijds vertrouwen, respect en geduld voor de pony's én voor de kinderen.

HOE GAAN WIJ TEWERK?

Onze lesgevers

 

Wat je doet vanuit je hart, doe je goed. Dat hebben we ook bij Pony Connect begrepen. Onze lesgevers geven dan ook het best les in de onderwerpen waar ze zelf het meest in thuis zijn. Ze scholen zichzelf constant bij en staan open voor feedback.

Julie Verstraete

Bedrijfsleider
& instructrice Parelli

miya ponette

lesgeefster
niveau 0-1

lisa vancoillie

lesgeefster
niveau 1-2

myrthe de beule

lesgeefster
niveau 1-2

isis van der fraenen

lesgeefster
niveau 1-2

katrien berte

Instructrice dressuur
& springen

charlotte catry

Instructrice clickertraining

 

Onze Kernwaarden als Lesgeefsters 

 

1. Zet de relatie op de eerste plaats
 

2. Wees eerlijk, puur en open
 

3. Blijf jezelf ontwikkelen
 

4. Behandel elkaar respectvol
 

5. Overtref de verwachtingen

 

Onze pony's

 

Onze belangrijkste partners in ons project. Ze worden dagelijks met de beste zorgen omringd.

Onze pony's worden natuurlijk gehuisvest in onze paddock paradise met permanente toegang tot ruwvoer, waar ze 24/7 in kuddeverband voorzien worden van sociaal contact, steeds binnen en buiten kunnen lopen en alle ruimte hebben die ze nodig hebben.

Ze worden met veel liefde omringd door onze studenten, lesgevers en trainers

BONNIE

De kleinste pony van de boerderij is daarom niet altijd de liefste! Bonnie is soms een echte kapoen, maar eens ze weet dat je op je strepen staat, doet ze alles voor jou. Ze kan ook vrijheidsdressuur en haar lievelingsspelletje is voetballen! Bonnie houdt vooral erg van knuffels.

Parelli Level 3

GHAALIN

Zij is het levels-paard van Julie, als opvolgster van Shiva. Met haar behaalde Julie reeds haar level 4. Ghaalin is ideaal voor zowel de beginners als de gevorderden, omdat ze zeer kalm en verdraagzaam is, maar tegelijkertijd erg fijn getraind is en veel capaciteiten heeft. Ze houdt vooral erg van trektochten en buitenritten!

Parelli Level 5

WHISKY

Whisky is een lieve pony die vanaf 2016 op de boerderij erbij gekomen is. Hij is in het verleden opgeleerd door een lief meisje die hem zowat alles geleerd heeft van grondwerk, vrijheidsdressuur en rijden zonder zadel, buitenritten, etc. Hij is kalm en lief, en daarom ook ideaal voor de beginners.

Parelli Level 3/4

LOBKE

Een hele lieve en zachte merrie. Kalm en flink bij beginnertjes, maar fijngevoelig en vol capaciteiten voor de meer ervaren ruitertjes. Ze is erg slim en bijzonder atletisch, met een extra talent voor springen.

Parelli Level 3-4

TWEETY

Tweety kan best wel eens een koppige pony zijn, maar is bovenal wel erg grappig! Een leuke stevige pony die ieders vriend is. Wordt graag geborsteld en kan best wel flink zijn als je eventjes doorzet.

Parelli level 3

FINLEY

Deze pony is bij ons sinds najaar 2017 en is alleen al erg opvallend door haar leuke kleur! Ze is net als Tweety afkomstig uit Ierland. Ze is best wel extrovert, als is ze in hoofdzaak erg kalm en rustig als je er niet te veel van vraagt. Heeft veel capaciteiten voor een gevorderd ruitertje!

Parelli Level 2-3

Lyana

Lyana is een merrie met een mening, die af en toe wel een uitdaging kan zijn op emotioneel vlak. Enkel voor de meer gevorderde ruiters.

Parelli Level 3

CONDOR

Condor is een prachtige witte Spaanse ruin die heel lief en zachtaardig is, licht te rijden is en altijd flink zijn best doet voor zijn ruiters.

Parelli Level 3

ROMY

Romy is een lieve B-pony waar alle kindjes gek op zijn. Ze is een mooie verschijning maar tegelijk heel rustig en kalm eens je haar in de hand of onder het zadel hebt.

Parelli Level 3

VICTORIANA

Victoriana staat bij ons sinds zomer 2020 en is een hele uitdaging. Heel gevoelig en lief maar wel een paard met heel wat capaciteiten. Een ideaal projectje voor onze gevorderde studenten.

Parelli Level 2-3

AQUILON

Aquilon kwam bij ons in september 2020. Hij is een hele lieve ruin en heel fijn bij het grondwerk en in vrijheid, maar onder het zadel een uitdaging! Enkel voor onze gevorderde studenten.

Parelli Level 3

RUX

Een lieve ruin en meteen ook de grootste van de bende. Hij werd opgeleid doorheen alle Parelli-levels door zijn vorige eigenaresse Eline, maar nu krijgt hij bij ons alle verdere liefde en aandacht zodat hij zich kan ontplooien tot een flink en betrouwbaar lespaard voor de grotere ruiters.

Parelli Level 3

DONDER

Donder is een lieve C-pony die reeds heel wat ervaring heeft in dressuur, springen, recreatief rijden alsook in lichte mate met Natural Horsemanship. Hij is het beste vriendje van Romy en ziet er gewoon alleen al superschattig uit :-). Weliswaar een pittige maar hele lieve pony.

Parelli Level 2

FINN SENSATION

Finn Sensation is hier gekomen doordat de vorige eigenaresse er niet langer mee kon rijden. Hij is een schat van een paard maar heeft wat tijd nodig om terug vertrouwen en spieren op te bouwen. Een hele lieve en atletische ruin LBI ruin die zeker een mooie sportcarrière tegemoet kan gaan.

Parelli Level 2-3

Lessen volgen bij Pony Connect?

HET PONY CONNECT-TEAM IS GECONNECTEERDCommunicatie is immers heel belangrijk in een team! 
Zowel onze jongerenstudenten, onze lesgevers als onze trainers houden contact met elkaar via Discord.

Daarnaast werken we bij Pony Connect nog op vele andere digitale manieren samen (o.a. via Google Apps, Equilab, YouTube, Instagram, Facebook en TikTok) om tot een sterk team te komen. Noem onze digitale backoffice zeker de drijvende kracht achter Pony Connect. 
 
Want connectie is het begin van alles!

 

Getuigenis

 

“Bravo met jullie aanpak en manier van lesgeven, de kids worden verwend, gehoord en heel goed begeleid. Ze leren op een toffe manier met paarden omgaan en rijden, zelfstandig zijn, in groep samenwerken en praten, iedereen een handje te helpen waar nodig. Ik ben heel blij dat mijn dochter mag en kan kennismaken met jullie en het horsemanship. Ze heeft er heel veel aan. En een gelukkig kindje maakt een gelukkige mama 😊!”

M.V. mama van P.

 

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer, J. Pont